Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Родини безвісти зниклих, полонених та загиблих захисників України відвідали Свято-Покровський собор у Львові

    5 березня 2023 року до Свято-Покровського кафедрального собору ПЦУ у Львові завітали родини безвісти зниклих, полонених та загиблих захисників України і спільно звершили молитву за мир в Україні та повернення воїнів. Духовну зустріч зі спільнотою родин провів ключар собору протоієрей Михайло Сивак.

    Про це повідомляє фейсбук-група Свято-Покровського кафедрального собору.

    «Зараз триває повномасштабна війна Росії проти України – вона ще розпочалася в 2014 році», – зазначив у коментарі «Духовній величі Львова» протоієрей Михайло Сивак. «За цей період, особливо зараз, дуже багато військовослужбовців і гинуть, і пропадають безвісти, і попадають в полон. І ми про це бачимо постійно, це наша реальність. Але в цій ситуації треба зосередити увагу не тільки на військових, а на тих, хто залишається, тобто на їхніх дружинах, дітях, матерях. І якраз цей біль втрати або біль невідання несуть ці жінки. Відповідно, для того, щоб легше переносити ці випробування, очікування повернення, обміну від одного полоненого до другого, ці жінки об’єдналися в спільну організацію, щоб разом ці тяготи переносити – бо разом легше. Вони намагаються молитися, відвідувати святі місця, спілкуватися».

    Свято-Покровський кафедральний собор спільнота родин безвісти зниклих, полонених та загиблих відвідала для духовного спілкування та молитви. Протоієрей Михайло коротко розповів про храм, відтак всі разом помолилися за мир в Україні, за полонених, військових, за наших воїнів; також помолилися за упокій тих, хто віддав життя за волю України. А ще поспілкувалися на духовні теми.

    Протоієрей Михайло розповів що ця спільнота об’єднує родини з усієї України. До духовних відвідин Свято-Покровського кафедрального собору долучилися жінки з різних куточків України. Окрім спільної молитви, кожна мала також час приватно помолитися перед іконами в храмі – кожна зі своїм наміром.

     

    Найсвіжіше

    Популярне