П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Католицькі єпископати Європи почергово моляться за Україну

    Вже не вперше Рада єпископських конференцій Європи організовує спеціальні молитовні ініціативи на період Великого Посту, реагуючи на сучасні виклики. В наш час ніхто не може залишатися байдужим до кровопролитної війни, що триває в самому серці Європи, тож європейські єпископи та християнські громади організовують молитви за жертви війни в Україні та за їхні родини.

    Про це в зверненні з нагоди річниці початку широкомасштабного вторгнення російських військ в Україну нагадував Голова Ради архиєпископ Ґінтарас Ґрушас, повідомлє Радіо Ватикану.

    Цього року європейське об’єднання єпископатів присвятило період Великого Посту спеціальній молитві за мир в Україні та за загиблих внаслідок війни.

    У будні цього літургійного періоду в кожному єпископаті, що є членом Ради, почергово служаться Святі Меси в цьому намірі. Молитовний марафон 22 лютого розпочався в Албанії, на 10 березня припадає черга Італійської єпископської конференції. В Польщі такий день молитви призначений на 20 березня.

    Україна представлена в Раді єпископських конференцій Європи трьома структурами, які також отримали визначені дні. Зокрема, 25 березня до європейської молитовної ініціативи приєднається Українська Греко-Католицька Церква, на 1 квітня день молитви призначений у Мукачівській греко-католицькій єпархії, а 5 квітня припадає черга Конференції римо-католицьких єпископів України.

    Найсвіжіше

    Популярне