П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Роспропаганда поширює фейкові листівки від імені «УПЦ КП» і підписом архієрея УПЦ (МП)

    Російські пропагандисти знову створили недолугий фейк. Цього разу у мережі з’явилось відео у якому загарбники витягують із куртки бійця ЗСУ листівку від імені «УПЦ Київського патріархату». В листівці є «благословення» від імені архієрея  «Вінницького і Барського УПЦ КП» Варсонофія «стерти російську націю з лиця землі».

    Про це повідомляє Духовний Фронт України з посиланням на росЗМІ.

    Проте, в УПЦ КП немає архієрея у Вінниці. Що більше, колишній архієрей УПЦ КП, який увійшов у ПЦУ разом із всіма іншими єрархами зветься Михаїл (Бондарчук). Втім, він має титул «Вінницький і Тульчинський» і ніколи не носив титул «Вінницький і Барський», як зазначено в пропаганді рф.

    Архієреї з таким титулом є в ПЦУ і УПЦ (МП), але в ПЦУ це митрополит Вінницький і Барський Симеон, а в листівці сказано Варсонофій. У Вінниці дійсно є архієрей УПЦ (МП) Варсонофій із титулом «Вінницький і Барський». І тут цікаве співпадіння. Агенти ЦІПСО зс рф чомусь вирішили, що архієрей УПЦ (МП) на Вінниччині це архієрей УПЦ (КП).

    За задумом пропаганди рф, ця листівка нібито доводить, які погані українці, бо воюють вже не з російською армією, а із «рускім міром» і «російською нацією», але вийшла надкладочка. Тепер російським воєнкорам треба виправдовуватись, як архієрей Московського патріархату виявися тим, хто благословляє «знищення російської нації».

    Втім, це ще раз доводить, що агенти ЦІПСО росії настільки безграмотні, що не змогли перевірити інформацію, яка є у вільному доступі і доступна за кілька клацань мишки.

    Також варто вказати і на те, що цей фейк це дослівний переклад попередньої листівки Брянської митрополії РПЦ, але з протилежним змістом.

    Крім цього, в шапці листочка вказано «Київського Патріархату» в родовому відмінку, а в «УПЦ КП» завжди публікували в шапці «Київський Патріархат» в називному відмінку. Водночас підпис Варсонофія, очевидно, не церковний, бо архієреї підписуються своїм іменем, а не розчерком, як показують російські воєнкори.

    Нагадаємо, російська пропаганда вигадала нового «мальчіка» в Сушанах і грозиться «трибуналом».

    Фейк рф від імені УПЦ КП

    Минулорічна листівка від імені Брянської митрополії РПЦ

    Найсвіжіше

    Популярне