Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Черкаський погрожує владі через «гоніння» на УПЦ (МП)

    Митрополит УПЦ (в єдності з Московським патріархатом) Феодосій (Снігірьов), у якого протягом двох днів провели обшуки і якого звинуватили в розпалюванні ворожнечі на релігійному грунті, маніпулятивно заявив, що УПЦ (МП) нібито хочуть «знищити».

    В той час, коли українські захисники боронять Україну від російських терористів, а влада бореться з колаборантами в рясах і нейтралізує розпалювання міжконфесійної ворожнечі, митрополит Феодосій, якого звинуватили в цьому злочині не тільки не вибачається за свої слова, але і продовжує брехати про «гоніння на Церкву».

    «Я не жалкую ні про одне слово, яке сказав на телебаченні чи у підтримку ієрархів і духовенства, гнаних сьогодні. Підтримував і буду підтримувати всіх архієреїв, наскільки вистачить сил, усім, чим зможу, які будуть зазнавати тиску від суспільства, від влади, від ЗМІ», – сказав Феодосій, цитує пресслужба УПЦ (МП).

    Далі єрарх вдався до погроз: «Церква більше не мовчатиме у відповідь на бажання влади знищити та закрити рота УПЦ» (МП).

    Архієрей вважає, що українська влада має дати спокій УПЦ (МП), тобто не проводити обшуків і не шукати колаборантів в рясах та завербованих ФСБ агентів серед духовенства цієї Церкви.

    За словами Снігірьова, УПЦ (МП) має витримати багато «випробувань». Втім він не пояснює, що ці «випробування» випали на долю УПЦ (МП) не просто так, а через проросійську діяльність.

    Крім цього, Феодосій маніпулятивно прокоментував законодавчі ініціативи щодо заборони впливу Московського патріархату в Україні, який благословляє вбивати українців.

    «Ось вони і хочуть знищити совість народу – Українську Православну Церкву (МП, – ред.). І починають зі всіх сторін. У Верховній Раді 9 законопроектів, направлених на знищення УПЦ, і на місцевому рівні», – зазначив митрополит Снігірьов.

    Митрополит УПЦ МП у Черкасах Феодосій (Снігірьов) активно протистоїть об’єднанню українців в одній помісній Церкві. Він нагородив медалями «За вірність» всіх благочинних, що не перейшли в ПЦУ.

    На початку року митрополит Феодосій закликав до відновлення єдності з РПЦ і Гундяєвим. Він також запевняв, що прапор «Новоросії» їм підкинули.

    Нагадаємо, сьогодні СБУ затримала настоятеля храму УПЦ (МП), який збирав для ФСБ розвіддані про оборону Сумщини. Також у Київській міській раді засудили діяльність УПЦ (МП) спрямовану проти України.

    Раніше в УПЦ (МП) ще раз заявили, що вони не «московські попи» і попросили не шукати цього в їхньому статуті. Крім цього в УПЦ (МП) обурені обшуками СБУ і «готові стати на захист».

    Найсвіжіше

    Популярне