Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    У білоруському храмі знищили фреску через «провокацію ненависті» до Червоної армії

    У білоруському містечку Соли, де проживає багато поляків, у храмі Матері Божої Вервиці служби білоруського режиму замалювали фреску Варшавської битви – «Чудо над Віслою». Вона була намальована і посвячена в 1934 році.

    Білоруська влада вирішила, що цей твір мистецтва провокує ненависть до Червоної Армії, тому його треба знищити, передає «Католицький оглядач».

    Варто зазначити, що замалювання цієї фрески є не лише варварством, але й оскверненням, оскільки вона була посвячена. Фреска демонструє розгромлення більшовиків Польським військом під Оссовою 15 серпня 1920 р. У центрі композиції зображена постать о. Ігнатія Скорупкі, який загинув під час цієї битви. Після ІІ Світової війни, за вказівкою радянської влади, фреска була замальована, але після розпаду СРСР її відреставрували. Однак тепер її замалювали вдруге.

    Як офіційно повідомлено у білоруських ЗМІ, фреску замалювали білою фарбою, бо вона «провокує до національної і релігійної ненависті, а присутність такої фрески у храмі допускає, що певним духовним особам залежиться не на спасінні людських душ, а на поверненні західної частини Білорусі Польщі».

    Пропагандисти режиму Лукашенка проводять також брутальну кампанію очорнення о. Леонарда Станковського, пароха парафії в м. Соли.

    Найсвіжіше

    Популярне