Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    На Хмельниччині ще 4 громади вирішили покинути УПЦ (МП)

    Дедалі більше громад на Хмельниччині з кожним тижнем голосують за вихід з Української Православної Церкви (московського патріархату). Парафіяни організовують голосування та підтримують перехід до ПЦУ.

    Чергові збори вірян днями відбулись у двох селах Хмельницького району. Дві релігійні громади вирішили змінити канонічну підлеглість і приєднатись до Православної Церкви України. Про це повідомив депутат Хмельницької районної ради Олександр Чорнієвич.

    Йдеться про парафію Космо-Даміанівського храму села Шпичинці Лісогринівецької тергромади та громаду Свято-Покровського храму села Волосівці, що у Меджибізькій тергромаді.

    — Присутні на зборах переважною більшістю голосів підтримали зміну підлеглості у канонічних та організаційних питаннях релігійної організації з упц мп до помісної Православної Церкви України, – написав Чорнієвич.

    На Хмельниччині ще 4 громади вирішили покинути “моспатріархат” (ФОТО)

    Також минулого тижня зареєстрували статути 2-х релігійних громад Української православної церкви, які перейшли в ПЦУ. Це відбулось у селах Чотирбоки та Вишневе Шепетівського району. Про це повідомив очільник області Сергій Гамалій.

    Нагадаємо, раніше вийти із УПЦ забажали мешканці села Зубарі, що на Ізяславщині. Також у селах Дубіївка та Заморочення Шепетівського району. А на Полонщині громада перейшла до ПЦУ разом зі своїм настоятелем.  Йдеться про Свято-Покровський храм, який знаходиться в селі Варварівка.

    Також додамо, нині Хмельницька область в країні являється лідером за кількістю переходів з моспатріархату до ПЦУ. За словами очільниці Департаменту інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій облдержадміністрації Інни Михайлової, станом на осінь 2022 року в УПЦ перебувало 798 релігійних організацій області, з яких 785 релігійних громад, 3 єпархіальні управління, 9 монастирів та 1 братство.

    Найсвіжіше

    Популярне