Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    У Требухові проголосували за передачу земельної ділянки у власність ПЦУ

    Представники УПЦ МП намагались переконати депутатів не голосувати за рішення про передачу земельної ділянки під требухівською церквою у власність ПЦУ, але депутати вирішили інакше.

    Як повідомляє Фейсбук сторінка “Требухів-Бровари“, рішення про передачу земельної ділянки розміром 0,4626 га на вул. Броварській, 1 у підпорядкування РО «Релігійна громада парафія на честь покрови Божої матері» ПЦУ депутати ухвалили 28-ма голосами. Зал привітав рішення оплесками.

    На сесію прийшов священник УПЦ (МП) Михайло Павлюк – колишній настоятель Свято-Покровського храму с. Требухів. Він попросив слова і, апелюючи до ухвал суду, намагався переконати депутатів не голосувати про передачу земельної ділянки під требухівською церквою іншому патріархату – ПЦУ. Проте депутати не стали брати до уваги його аргументи.

    Своєю чергою міський голова наголосив, що підпорядкування УПЦ Московському патріархату затверджено в статуті російської православної церкви, а небажання відмовлятись від земельної ділянки продиктоване тим, що в Павлюка там побудовано приватне майно.

    Ігор Сапожко порадив настоятелю не відволікати увагу депутатів і з усіх питань звертатись до суду.

    Нагадаємо, «війна» за Свято-Покровський храм с. Требухів триває з серпня 2022 року. Саме тоді громада проголосувала за перехід парафії до Православної церкви України. Але представники московського патріархату не бажають здавати своїх позицій і залишаються на території, аргументуючи договором оренди землі.

    Найсвіжіше

    Популярне