Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Російське вторгнення в Україну також є зрадою Православ’я – архиєрей Румунського Патріархату

    У п’ятницю, 24 лютого, через рік після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну, архиєрей Румунської православної Церкви єпископ Хушський Ігнатій розкритикував очільника Російської православної церкви Кіріла (Гундяєва) за підтримку режиму Путіна.

    У дописі на своїх сторінках в соцмережах архиєерй засудив вторгнення росіян у сусідню країну, заявивши, що «протягом року політичні та релігійні лідери Росії навмисно ігнорували та спотворювали Євангеліє любові та миру Ісуса Христа, в якого вони неправдиво кажуть, що вірять”, – повідомляє G4Media.ro.

    «Крім того, як може переконатися будь-який сумлінний історик, Православ’я у своєму розвитку завжди було на стороні любові, а не ненависті та вбивств. Отже, російське вторгнення в Україну – це також неявна зрада Православ’я, яке за своєю суттю завжди було співзвучним вічним цінностям Євангелія. Було б чудово, якби всі вони в останню годину пам’ятали пророчі слова Ісаї: «Коли ви підносите до Мене свої руки, Я відводжу очі Свої, а коли ви множите свої молитви, Я не слухаю їх. Ваші руки повні крові; вмивайтеся, очищайтесь! Не роби більше зла перед Моїми очима. Негайно зупиніться! Навчіться чинити добро, шукайте справедливості, допомагайте пригнобленим, чиніть справедливість сироті, захищайте вдову!», – зазначив Ігнатій.

    Єпископ Хушський неодноразово критикував спроби московського патріарха знайти пояснення конфлікту в Україні та стверджував, що війну жодним чином не можна виправдати. Після початку збройного конфлікту в Україні єпископ сказав, що патріарху Кирилу слід пам’ятати, що він є пастирем, який служить в ім’я пастиря Ісуса Христа, Який є «любов» і має мати мужність не погоджуватися з війною.

    Найсвіжіше

    Популярне