П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    ПЦУ освятила новий храм в одній із частин нацгвардії

    23 лютого у одній з частин Національної Гвардії України було освячено новий храм на честь святого великомученика Юрія Переможця. Чин освячення здійснили архієреї Православної Церкви України: митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан (голова Синодального управління військового духовенства) та архієпископ Вінницький і Тульчинський Михаїл. Архіпастирям співслужили представники духовенства Вінницько-Барської і Вінницько-Тульчинської єпархій, капелани з Києва та Вінниці.

    Про це повідомляє пресслужба Вінницько-Барської єпархії ПЦУ.

    Після Чину освячення у храмі відбулася перша Божественна літургія, на якій підносилися молитви за Українське військо та перемогу України у війні з російськими окупантами. Після закінчення Літургії архіпастирі звернулися зі словами привітань до командира частини, присутніх офіцерів та військовослужбовців.

    Звертаючись до військовослужбовців, митрополит Симеон наголосив на тому, що храм – це місце особливої присутності Божої, де Господь завжди чує і приймає молитви тих, які приходять сюди з вірою і надією. Архієрей також сказав, що кожний рукотворний храм – це місце, де віруюча людина будує храм свого серця – через особисті молитви, участь у богослужіннях і, головне, через Таїнство Євхаристії або Святе Причастя.

    Продовжуючи думку митрополита Симеона, митрополит Іоан підкреслив, що важливу роль у забезпеченні духовних потреб військовослужбовців виконує капелан, який допомагає їм вирішувати психологічні і духовні проблеми, підтримує у важких ситуаціях і поступово приводить до глибин віри і розуміння важливості святого Причастя та інших Таїнств, що відбуваються у храмі. Голова військового духовенства ПЦУ побажав місцевому капелану о. Михайлу Божої допомоги у його пастирській діяльності.

    Капелана та командира, офіцерів і весь особовий склад тепло привітав з історичною духовною подією й архієпископ Михаїл, котрий побажав бійцям Національної гвардії Божого захисту і благословення.

    Після вітальних слів відбулося нагородження представників особового складу, а також благодійників і будівничих, які доклали зусиль для того, щоби красень-храм був збудований лише за два з половиною роки.

    Наприкінці урочистостей було проголошено многоліття Українській державі, владі, війську, офіцерам і військовослужбовцям Національної гвардії України. Архієреї також звершили заупокійну молитву біля Меморіального знаку, який встановлений неподалік храму в пам’ять про загиблих бійців частини та всіх захисників України, які віддали своє життя за Незалежність і свободу нашої держави.

    Найсвіжіше

    Популярне