П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Земельна ділянка разом із храмом в Требухові перейдуть із УПЦ (МП) до ПЦУ

    Земельна ділянка під требухівською церквою разом із храмом перейде із УПЦ МП у ПЦУ.

    Відповідне рішення мають ухвалити депутати на сесії Броварської міськради 23 лютого, повідомляє Трибуна Бровари.

    «Війна» за Свято-Покровський храм с. Требухів триває з серпня 2022 року. Саме тоді громада проголосувала за перехід парафії до Православної церкви України. Але представники московського патріархату не бажають здавати своїх позицій і залишаються на території, аргументуючи договором оренди землі.

    Крапку в цьому протистоянні мають поставити депутати на сесії міськради 23 лютого. Кількома днями раніше профільна комісія підтримала проєкт рішення на розроблення технічної документації, відновлення меж земельної ділянки в натурі площею 0,4626 га для будівництва та обслуговування громадських і релігійних організацій, будівлі церкви на вул. Броварській, 1 в с. Требухів.

    Сьогодні погоджувальна рада також одностайно підтримала рішення припинити право постійного користування земельною ділянкою на вул. Броварська,1 УПЦ (МП) і надати дозвіл релігійній громаді парафії на честь покрови Божої матері ПЦУ на відновлення меж земельної ділянки і подальшого користування.

    Сподіваємось, що після остаточного ухвалення цього рішення, мешканці с. Требухів зможуть, нарешті, реалізувати своє право на проведення богослужінь у храмі рідною мовою.

    Найсвіжіше

    Популярне