Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Торік реабілітували більш як 380 репресованих комуністичним режимом – Інститут нацпам’яті

    У 2022 році в Україні було реабілітовано 381-го репресованого комуністичним режимом.

    Про це повідомив виконувач обовʼязків голови Українського інституту національної памʼяті Максим Ярмистий, передає Укрінформ.

    “Невід’ємною частиною роботи Інституту є робота щодо реабілітації репресованих комуністичним режимом. В цьому випадку Національна комісія з реабілітації проводить роботу щодо розгляду справ та прийняття рішень щодо визнання осіб реабілітованими або визнання їх потерпілими від репресій”, – сказав Ярмистий.

    Зокрема, впродовж року Національна комісія розглянула 488 обґрунтованих пропозицій та підготовлених до них аналітичних матеріалів.

    За підсумками цих засідань: реабілітовано 381 особу; визнано потерпілими від репресій 58 осіб; встановлено, що особа вже була реабілітована й не потребує додаткової реабілітації, щодо семи осіб; відмовлено в реабілітації через відсутність законних підстав двом особам; відмовлено у визнанні потерпілими від репресій через відсутність законних підстав двом особам.

    У 2021 році Національна комісія з реабілітації жертв політичних репресій реабілітувала Івана Гончарука, якого розстріляли 12 липня 1989 року в Києві за участь у повстанському русі.

    Найсвіжіше

    Популярне