Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ помолився за спокій душі княгині Інгігерди-Ірини та інших правителів Київської держави

    Предстоятель автокефальної Української Православної Церкви 23 лютого 2023 року в тисячолітній святині Православної Церкви – Соборі святої Софії Київської звершив панахиду за спокій душі великої княгині київської, дружини святого благовірного князя Ярослава Мудрого – Інгігерди-Ірини й інших спочилих княгинь і князів та правителів Київської держави.

    З Його Блаженством молилися митрополит Переяславський і Вишневський Олександр та запрошене духовенство. У заході взяли участь Надзвичайний і Повноважний посол Королівства Швеція в Україні Тобіас Тиберг, Надзвичайний і Повноважний посол Королівства Норвегія в Україні Ерік Сведал, а також керівництво і співробітники Національного заповідника «Софія Київська», повідомляє пресслужба ПЦУ.

    На завершення відправи Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній звернувся до присутніх зі словом.

    «Маємо добру традицію збиратися тут, у Святій Софії, щоби молитися за спокій душ наших князів і княгинь та увічнювати пам’ять про них. Ми повинні знати свою історію, бо вона є одним з компонентів цієї війни. Адже відновлення нової російської імперії, чого так прагне агресор, неможливе без Києва та історії Русі, спадкоємцями якої є саме українці. Тож я вдячний усім, хто долучається до вивчення нашої справжньої історії та її відродження, зокрема, Національному заповіднику «Софія Київська». Ми переконані, що правда завжди перемагає і тому Україна також переможе. Тож нехай Господь допомагає нам у цьому, а держава і своя визнана Церква гуртуватимуть українців у цій непростій боротьбі», – зазначив Предстоятель.

    Опісля Митрополит Епіфаній поспілкувався з Послами Норвегії та Швеції, подякував їм за підтримку України і попросив про подальшу допомогу нашій державі.

    Найсвіжіше

    Популярне