Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    СБУ затримала у Києві прокремлівського блогера, який ховався в монастирі УПЦ (МП)

    Служба безпеки затримала у Києві ще одного ворожого пропагандиста, який публічно виправдовував російську збройну агресію проти України.

    Про це повідомляє пресцентр СБУ. 

    Там кажуть, що поплічником рашистів є столичний блогер, засновник так званого «руського клубу», який займався підготовкою «замовних» публікацій для підсанкційних інформагентств країни-агресора.

    Серед них – «руська народна лінія» і «одна родіна».

    У своїх колонках називав «закономірним» захоплення Криму і частини східних регіонів України, а також популяризував терористичні організації «л/днр».

    У серпні минулого року йому заочно повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

    При цьому зловмисник вдався до втечі і намагався переховуватись від правосуддя на території Свято-Благовіщенського чоловічого монастиря УПЦ (МП).

    Втім, співробітники СБУ встановили його місцеперебування та затримали.

    За даними слідства, провокаційні матеріали і публічні виступи ворожого блогера активно використовували російські спецслужби для проведення інформаційних диверсій проти України. За кожну «порцію» деструктивного контенту зрадник отримував від агресора грошову винагороду. Наразі суд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

    Раніше стало відомо, що затримали Дмитра Скворцова. Його шукали ще із серпня – коли за місцем його прописки СБУ провела обшук, повідомляють російські медіа.

    За словами колеги Скворцова, керівника відеоредакції “Україна.ру” Тетяни Чугаєнко його заарештували у неділю, 19 лютого.

    “За ним довго полювали, він майже рік переховувався, його підозрюють у державній зраді. Сьогодні (20 лютого, – ред.) було судове засідання, за результатами було вирішено залишити Скворцова під вартою на 53 дні. Його відвезли до Лук’янівського СІЗО”, – йдеться в повідомленні.

    За наявною інформацією, Скворцова намагатимуться включити до списків на обмін.

    У квітні 2021 року Дмитро Скворцов назвав “самовикриттям” слова предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія про стрічку Оксани Марченко “Паломніца”. На думку українофоба Скворцова, фільм дружини Медведчука і куми Путіна є “високодуховним”. “І зрозуміло, що, коли йде такий фільм високодуховних, вони і п’ять хвилин такого фільму не витримають”, — резюмував “православний публіцист”.

    Дмитро Скворцов і публіцист Ян Таксюр – співзасновники в Києві “Російського клубу”, який в своєму маніфесті “визнає тимчасовий статус держави Україна”.

    Скворцова називали радикалом навіть всередині УПЦ (МП) – раніше він і Таксюр закликали “повернути церкві в Україні колишній статус екзархату», а “УПЦ, яка впала в єресь, скасувати зовсім”.

    Найсвіжіше

    Популярне