Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Наближене до УПЦ (МП) видання обізвало учасників міжконфесійного діалогу «козлами», які «ведуть на забій овець». Чому це небезпечно?

    Пропагандисти УПЦ (в єдності з МП) знову намагаються очорнити об’єднавчий процес православ’я в Україні і перешкодити консолідації українського суспільства, що протистоїть російському агресору.

    Так, у тексті новини наближеного до УПЦ (МП) видання «СПЖ», його автори переконують чому не потрібно входити в євхаристичне спілкування з Православною Церквою України, духовенство якої, за їх словами, не розуміє значення Євхаристії.

    Далі пропагандисти УПЦ (МП) зазначають, що влада хоче “загнати всіх до однієї структури і курирувати її”. Продовжуючи аналогію з м’ясокомбінатом, автори зазначають, що спеціальних козлів-провокаторів утримують з метою привести череду на скотобійню, а вівці довіряють козлу, який отримує свою пайку.

    Також текст містить образливі висловлювання про певних груп людей, наприклад, учасників міжконфесійного діалогу, яких називають «козлами», що нібито виконують ганебну, а не почесну об’єднавчу місію.

    Варто зазначити, що цей текст викликає певні сумніви в його змісті та меті. Яка мета тексту «СПЖ»? Зірвати об’єднання українців в незалежній від Москви Церкві? Невже українцям вигідно бути розділеними і продовжувати чвари на релігійному підгрунті. Схоже, що для авторів «СПЖ» – так.

    Повномасштабна війна з Росією вимагає від українського суспільства єдності та консолідації. Роз’єднаність суспільства, особливо в конфесійній сфері, може стати перешкодою в боротьбі проти агресії та національної оборони. Крім того, розбрат та конфлікти між різними групами в суспільстві можуть призвести до ослаблення держави, що несприятливо позначиться на стабільності та її розвитку. Тому важливо підтримувати діалог та злагоду між усіма групами суспільства, в тому числі й у релігійній сфері, для досягнення єдності та зміцнення національної безпеки.

    До того ж пропагандисти не надають жодних аргументів, які б могли підтримати їхні погляди, що ставить під сумнів їх компетентність та об’єктивність.  Наприклад, з чого вони роблять висновок, що влада хоче керувати ПЦУ і “загнати всіх до однієї структури”.

    Чому на діалог не запрошено представників Греко-Католицьку Церкву, “унією” з якою так лякають ресурси УПЦ (МП)? Невже “загнати всіх” у розумінні пропагандистів “СПЖ” – це лише православних, які у 2018 році відмовились від заклику Вселенського патріарха Варфоломія прийти на Об’єднавчий собор.

    Знаючи історію православ’я, можна сказати, що в одній державі не може бути двох автокефальних церков із двома предстоятелями, тому у об’єднанні звісно що будуть зацікавлені самі ж православні.

    Найсвіжіше

    Популярне