Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    У Києві заарештували “православного оглядача”-українофоба

    У Києві заарештували “православного оглядача”, професійного українофоба, як його свого часу назвали в журналі «Український тиждень», Дмитра Скворцова.

    Дмитра Скворцова шукали ще із серпня – коли за місцем його прописки СБУ провела обшук, повідомляють російські медіа.

    За словами колеги Скворцова, керівника відеоредакції “Україна.ру” Тетяни Чугаєнко його заарештували у неділю, 19 лютого.

    “За ним довго полювали, він майже рік переховувався, його підозрюють у державній зраді. Сьогодні (20 лютого, – ред.) було судове засідання, за результатами було вирішено залишити Скворцова під вартою на 53 дні. Його відвезли до Лук’янівського СІЗО”, – йдеться в повідомленні.

    За наявною інформацією, Скворцова намагатимуться включити до списків на обмін.

    У квітні 2021 року Дмитро Скворцов назвав “самовикриттям” слова предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія про стрічку Оксани Марченко “Паломніца”. На думку українофоба Скворцова, фільм дружини Медведчука і куми Путіна є “високодуховним”. “І зрозуміло, що, коли йде такий фільм високодуховних, вони і п’ять хвилин такого фільму не витримають”, — резюмував “православний публіцист”.

    Дмитро Скворцов і публіцист Ян Таксюр – співзасновники в Києві “Російського клубу”, який в своєму маніфесті “визнає тимчасовий статус держави Україна”.

    Скворцова називали радикалом навіть всередині УПЦ (МП) – раніше він і Таксюр закликали “повернути церкві в Україні колишній статус екзархату», а “УПЦ, яка впала в єресь, скасувати зовсім”.

    Найсвіжіше

    Популярне