Середа, 17 Квітня, 2024
Бiльше

    Польський православний єпископ закликав молитися за перемогу над “московським агресором”

    Архиєпископ Перемиський і Горлицький Польської Автокефальної Православної Церкви Паїсій 16 лютого звернувся до вірних і духовенства своєї єпархії із закликом до ревної молитви за мир в Україні.

    24 лютого він попросив відправити в церквах, де є така можливість, Молебень в часі війни з ворогами. А де немає такої можливості, він розпорядився у неділю 19 і 26 лютого підносити ревні молитви за перемогу над російським агресором. “Під час Богослужінь прошу згадати у проповіді про трагедію звірств російського нападу на Україну”, — йдеться у зверненні владики Паїсія, оприлюдненому на фесбук-сторінці владики, пише РІСУ.

    Польський православний єпископ закликав молитися за перемогу над 'московським агресором' - фото 108884

    “У молитві за мир в Україні продовжуйте і посилено просіть Бога про мир народові України і перемогу над агресором. Вірю, що після року героїчної боротьби скоро будемо втішатися так бажаною перемогою українського народу над московським агресором, — пише владика польською і далі продовжує українською. — Не Україна розпочала війну, а почав агресор Путін. Господь наш Ісус Христос сказав: Хто візьме меч, від меча і загине (Мф. 26, 52)!”

    Також владика подякував духовенству і вірним Перемиської єпархії за допомогу Україні.

    “Боже великий, єдиний, нам Україну храни!”, — завершив словами з духовного гімну України владика Паїсій своє звернення з нагоди річниці широкомасштабної агресії Росії проти України.

    Нагадаємо, в кінці січня предстоятель Польської АПЦ митрополит Савва надіслав вітального листа Патріарху Московському Кірілу, в якому висловив сподівання, що “силою Божою в Україні буде переможено зло, яке руйнує Церкву”. Такі його висловлювання прокоментував посол України в Польщі, а у відкритому листі до предстоятеля ПАПЦ українці в Польщі закликали його засудити злочинні дії Росії в Україні. Згодом він вибачився і засудив “злочинне вторгнення Російської Федерації на територію незалежної України”.

    Найсвіжіше

    Популярне