П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Колишній архімандрит Житомирської єпархії УПЦ (МП) служить в монастирі в Москві

    Колишній настоятель Благовіщенського собору УПЦ (що в єдності з МП) м. Коростишів Житомирської області архімандрит Іаков (Шумов) був помічений на днях на службі у московському Донському монастирі.

    Про це у своєму телеграм-каналі повідомила шеф-редакторка LB.ua Соня Кошкіна.

    Ось відеофрагмент служби зі сторінки монастриря в соцмережі Істраграм.

     

    Переглянути цей допис в Instagram

     

    Допис, поширений Донской монастырь (@donskoymonastery)

    За даними LB.ua, архімандрит Іаков (Євген Шумов) має російське громадянство, у коростишівському соборі служив з 2000 року. За попередньою інформацією, з України він виїхав 6 грудня 2022 року та повертатися не збирається, Житомирською єпархією виведений поза штат.

    Що цікаво, ще 4 грудня 2022 року, за повідомленням Житомирської єпархії, митрополит Іаков (Шумов) був нагороджений орденом святого апостола Андрія Первозванного за заслуги перед УПЦ – “будівництво храмів, собору в Коростишеві, активну участь у житті Житомирської єпархії, розвиток церковноприходського життя”.

    Нагадаємо, наразі в Росію втекли щонайменше три високопоставлені представники УПЦ (МП) – митрополит Ізюмський та Куп’янський Єлисей, митрополит Роменський і Буринський Іосиф (Масленников) (звільнені з УПЦ (МП) після втечі) та архієпископ Ровеньківський і Свердловський Аркадій. Громадянство двох останніх представників УПЦ призупинено за указом президента Володимира Зеленського.

    Найсвіжіше

    Популярне