П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    У Покащеві на Волині освячено розписи храму

    Митрополит Луцький і Волинський Михаїл звершив освячення нових настінних розписів церкви Воздвиження хреста Господнього в цьому селі Ківерецького деканату.

    Про це повідомляє сайт єпархії.

    У неділю про блудного сина й день Собору вселенських учителів і святителів Василія Великого, Григорія Богослова та Йоана Золотоустого з владикою за Божественною літургією, зокрема, молився настоятель священник Іван Заторський, якого під час відправи відзначено черговою церковною нагородою.

    У проповіді високопреосвященний пояснював притчу про блудного сина. Блуд – це коли людина збилася з дороги і не знає, як їй потрапити на своє місце. У Євангелії згадуються й інші, котрі збочили з путі, зокрема, блудниця, що покаялась. Головний сенс цих притч – «іди і більше не гріши». Тим, хто зійшов з дороги, потрібно навернутися, змінитися. А нам – подати їм руку допомоги. Кожен із нас може впасти в гріх, але завдання християнина – усвідомити гріх, покаятись і виправитися. Треба вміти змінитися і тоді матимемо любов до себе та інших.

    За повідомленням о. Івана, настінні розписи створив іконописець Вадим Мічал на пожертви парафіян. До розписування долучилися і вихованці парафіяльної недільної школи, допомагаючи митцеві створювати кольорову палітру чи розводити фарби.

    Божий дім тут відновлено в 2014 р. (ветху церкву розібрали й звели нову, не зачіпаючи вівтаря). Чин малого освячення храму відправили на престольне свято.

    Найсвіжіше

    Популярне