Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У Києво-Печерській лаврі Предстоятель ПЦУ звершив літургію з нагоди Стрітення

    В день відзначення одного з дванадцяти найбільших свят – Стрітення Господа нашого Ісуса Христа, 15 лютого 2023 року, Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній звершив Божественну літургію у Трапезному храмі святих Антонія і Феодосія Печерських на території Верхньої Лаври.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Священноархімандриту Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври співслужили митрополит Переяславський і Вишневський Олександр, митрополит Білоцерківський Євстратій, архієпископ Луганський і Старобільський Лаврентій, архієпископ Житомирський і Поліський Володимир, архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон, архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій та численне запрошене духовенство.

    Після прочитання Євангелія Предстоятель помісної Української Православної Церкви виголосив першосвятительське слово проповіді та возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.

    Також за богослужінням лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини й мирних жителів.

    Окрім того, Митрополит Епіфаній звершив дияконську хіротонію над випускником Київської православної богословської академії іподияконом Василем Ромашом.

    На завершення святкової відправи Блаженнійший владика звершив освячення свічок та окропив присутніх освяченою водою.

    Найсвіжіше

    Популярне