П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх Варфоломій відвідає Фінляндську Церкву у вересні, на її столітній ювілей

    Вселенський патріарх Варфоломій відвідає Фінляндію з 8 по 12 вересня 2023 року, щоб відсвяткувати сторіччя існування Православної Церкви Фінляндії як автономної церкви.

    Цього року Православна Церква Фінляндії святкує своє перше сторіччя у складі Вселенського Патріархату. Підписання Томосу у 1923 році підтвердило відокремлення Православної Церкви Фінляндії від Московського Патріархату та її автономію у складі Вселенського Патріархату, повідомляє orthodoxtimes.com

    Головним пунктом призначення візиту буде столиця Фінляндії Гельсінкі.

    Під час візиту, який приймає Православна Церква Фінляндії, Його Всесвятість зустрінеться з активними молодими членами Церкви, представниками міста Гельсінкі та інших релігійних конфесій Фінляндії, а також експертами з природоохоронних організацій. У неділю, 10 вересня, Патріарх звершить літургію в Успенському кафедральному соборі.

    12 вересня Вселенський Патріарх та його супровід вирушать до Естонії, де Естонська Православна Церква Вселенського Патріархату святкує сторіччя власної автономії. У цьому заході також візьме участь делегація з Фінляндії.

    Патріарха супроводжуватимуть митрополит Кидонський Афінагор, архієпископ Австралійський Макарій, митрополит Перістеріонський Григорій та інші. Патріарх Варфоломій тричі відвідував Фінляндію у 2000-х роках: у 2003, 2010 та 2013 роках.

    Православна Церква Фінляндії налічує близько 56 000 членів і має три єпархії. Архиєпископ Гельсінський і всієї Фінляндії Лев, глава Церкви, був інавгурований у 2001 році.

    Раніше предстоятель Фінляндської церкви звернувся до Кіріла: «заради Христа, прокинься і засуди це зло!».

    Найсвіжіше

    Популярне