Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Патріарх Варфоломій зустрівся з постраждалими від землетрусів в Туреччині

    Вселенський патріарх Варфоломій зустрівся вдень у неділю, 12 лютого в Патріаршій церкві з членами своєї пастви, які походять із територій, які кілька днів тому постраждали від смертоносних землетрусів.

    У своїй короткій промові патріарх згадав про трагічні моменти, які пережили постраждалі райони, а також ціла Туреччина, і висловив присутнім своє батьківське співчуття та підтримку Матері-Церкви, а також співчуття тим, хто втратив родичів, повідомляє fosfanariou.gr

    Він також розповів про солідарність багатьох країн, особливо згадавши Грецію та внесок членів волонтерських організацій, які з першої миті допомагають рятувати людей під завалами.

    Зворушений, Вселенський патріарх подякував Греції, її владі та звичайним громадянам, які надіслали та продовжують збирати гуманітарну допомогу для постраждалих, які зазнали випробувань землетрусом.

    Міністр закордонних справ Греції пан Ніколаос Дендіас, охарактеризувавши це як вияв солідарності.

    «Греки і турки показали цю взаємну солідарність у 1999 році, коли тут стався великий землетрус, а потім і в Греції, два народи показали, наскільки вони близькі один до одного», – наголосив патріарх і розповів, що він надіслав листи співчуття патріарху Антіохії Іоану Х та президенту Туреччини.

    Також, додав патріарх Варфоломій, Вселенський патріархат і грецькі громади зібрали гуманітарну допомогу, яку супроводжував до постраждалого району митрополит Імбросу і Тенедосу Кирил з іншим духовенством та волонтерами.

    Під час зустрічі, на заклик Патріарха, виступили єпископ Церков Саранти пан Андреас та пан Вігас і пан Папаліаріс, які щойно повернулися з місця катастрофи, а також представники антіохійців, які проживають у місті, представники громад постраждалих районів та члени громадських організацій.

    Також був присутній керівник грецької волонтерської рятувальної групи EPOMEA муніципалітету Салонік, який разом з іншими колегами перебував на південному сході Туреччини, щоб допомогти звільнити людей. Патріарх висловив йому вдячність і всім рятувальникам, які витягували людей під завалами.

    На заході були присутні консул Греції в Стамбулі Данаї Васілакі, члени Патріаршого суду та інші.

    На завершення у дуже зворушливій атмосфері патріарх відправив заупокійне богослужіння за жертв землетрусів. Відповідна молитва також була прочитана арабською мовою. Перед зустріччю патріарх та вірні разом помолилися під час вечірні, яка відбулася.

    За попередніми підрахунками, кількість жертв землетрусу в Туреччині і Сирії сягла відмітки у 34 тисяч. Грецька Православна архієпархія Америки оголосила Фонд допомоги жертвам землетрусу. Також в Румунській Церкві відкрили збір для жертв в  Сирії та Туреччини.

    fosfanariou

    Найсвіжіше

    Популярне