Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Чернігівщина зустріла нового архієрея Православної Церкви України – єпископа Антонія

    12 лютого відбулось представлення нового керуючого Чернігівською єпархією Православної Церкви України – єпископа Чернігівського і Ніжинського Антонія (Фірлея).

    У день пам’яті трьох святителів: Василія Великого, Григорія Богослова та Іоана Золотоустого, у Катериненському соборі міста Чернігова була звершена Божественна Літургія, яку очолив Головний секретар Священного Синоду Православної Церкви України митрополит Вінницький і Барський Симеон у співслужінні митрополита Білоцерківського Євстратія, єпископа Чернігівського і Ніжинського Антонія, місцевого та запрошеного духовенства, повідомляє Фейсбук-сторінка єпархії ПЦУ.

    Після зустрічі архієреїв відбулося представлення нового керуючого єпархії. Митрополит Симеон від імені предстоятеля ПЦУ зачитав і вручив Указ про призначення єпископа Антонія на Чернігівську кафедру.

    Після прочитання Євангелія Владика Антоній звернувся до вірян із словом проповіді. За богослужінням молилися за Україну, за наше військо та за весь український народ.

    Наприкінці відправи єпископа Антонія вітали з призначенням архієреї, духовенство, представники влади. Владика Антоній, у свою ж чергу, подякував за привітання і попросив молитов за себе.

    «Я вкотре дякую Предстоятелю Блаженнійшому Митрополиту Київському і всієї України Епіфанію за таку високу довіру, яку він проявив до моєї недостойності. Розумію, яка велика відповідальність тепер покладається на мої плечі. Тому прошу у вас, ваші високопреосвященства, всечесні отці, дорогі брати і сестри, молитви, щоб Господь надав мені можливість правильно і вірно іти шляхом пастиря на цій Богом Благословенній Чернігівській землі. Нехай Господь благословить усіх нас, нашу державу Україну, славне місто Чернігів. Щиро вірю, що наше з вами служіння принесе достойні плоди у винограднику Христовому», – промовив єпископ Антоній.

    2 лютого ПЦУ звершила архиєрейську хіротонію нового єпископа Бориспільського Антонія (Фірлея).

    Найсвіжіше

    Популярне