Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У Мелітополі священники московського патріархату розпускають дикі чутки про захоплення Запоріжжя

    Російські загарбники методично знищують українську культуру, мову і віру в Мелітополі, заборонивши проводити богослужіння в церквах ПЦУ українською мовою. Священників Православної Церкви України та Української греко-католицької Церкви показово депортували з міста. В інших християнських церквах протестантського спрямування провели обшуки і відібрали приміщення.

    У підсумку, у тимчасово окупованому Мелітополі працює тільки мечеть, для російських військових мусульманської віри, які заполонила місто, а також православні церкви московського патріархату, передає ria-m.tv.

    Примітно, що і в православній церкві є розділення. Деякі мелітопольські священники знайшли в собі мужність і відмовилися згадувати у своїх молитвах російського патріарха Кіріла, який благословляє на вбивства українського народу, військових рф. Таких священників окупанти записали у ворогів народу і проводять в них обшуки. А саме, обшуки були у соборі Алєксандра Нєвского.

    Але є й такі попи, які відмовляються навіть згадувати в молитвах за здоров’я військових українських солдатів.

    Більше того, в деяких церквах Мелітополя під час проповідей після ранкових богослужінь священники розповідають про те, що вони збираються проводити переможну святкову хресну ходу по Запоріжжю після взяття міста військами рф.

    “Московські чорти в рясах у церквах Мелітополя розповідають парафіянам, що вони вже за два тижні будуть робити святу ходу у звільненому Запоріжжі!” – пишуть читачі.

    Найсвіжіше

    Популярне