Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    ПЦУ напрацьовує базу даних власних священників, які опікуються вірянами за межами України

    З благословення Голови Капеланської місії Православної Церкви України, митрополита Рівненського і Острозького Іларіона, відбулася онлайн-конференція робочої групи, метою якої було напрацювання бази даних священників, які опікуються вірянами ПЦУ за кордоном.

    Про це повідомляє Рівненська єпархія Православної Церкви України.

    Нагадуємо що, Капеланська місія утворена Постановою Священного Синоду ПЦУ, для духовної опіки вірян Православної Церкви України, які рятуючись від наслідків російської агресії, були змушені тимчасово виїхати поза межі України.

    Задля врегулювання поточного канонічного статусу та офіційної діяльності священників Православної Церкви України за кордоном була напрацьована відповідна Анкета даних священнослужителя, на основі якої створюватиметься база духовенства.

    У єпархії кажуть, що отримати анкету можна надіславши відповідний запит на офіційну електронну адресу капеланської місії chaplainmission.ua@gmail.com.

    Нагадаємо, Духовний фронт України розповів, як знайти молитву українською у Західні Європі і хто така Українська Православна Церква в Діаспорі.

    Найсвіжіше

    Популярне