П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Прихожани не вірять, що їхній храм належить до російської церкви: перша спроба переходу у селі на Житомирщині

    У час війни тема створення єдиної української церкви лишається однією з найбільш актуальних. У 2022 році на Пулинщині Житомирської області до ПЦУ перейшли дві релігійні громади – у Тетірці та селі Курне. І от нещодавно це питання підняли жителі села Стара Олександрівка.

    8 лютого організували збори у Будинку культури. Ініціаторкою була очільниця місцевої школи Олена Володимирівна Черниш, яка також є дяком у церкві, читає псалтирі тощо, передає видання “Субота”.

    У зборах взяли участь кілька десятків вірян, зокрема із інших населених пунктів. Спостерігав за тим, що відбувається і Благочинний із Пулин, представник ПЦУ Сергій Янчук.

    Коли почалося обговорення теми церковного переходу, то між прихожанами почалися суперечки. Значна кількість учасників не вірить, що їхній храм належить до московського патріархату.

    Потім збори вирішили провести у своєму храмі. Після тривалих обговорень віряни так і не прийняли рішення щодо приєднання до єдиної української церкви.

    За інформацією Сергія Янчука, найближчим часом у селі зроблять другу спробу зібратися та вирішити питання церковного переходу до ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне