Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Синод Румунської Церкви зробив заяву щодо румунських парафій в Україні

    Священний Синод Румунської православної Церкви “зберігає свою сприятливу позицію на користь дотримання прав і свобод румунських громад на всій території України, оскільки поважають українців на всій території Румунії”.

    Про це йдеться у рішенні, ухваленому Синодом Румунської Церкви на засіданні 9 лютого під головуванням патріарха Даниїла, повідомляє пресслужба Румунського Патріархату.

    “У зв’язку зі становищем румунських православних парафій в районі Північної Буковини, що перебувають під юрисдикцією Української Православної Церкви, Священний Синод Румунської Православної Церкви твердо зберігає свою сприятливу позицію на користь дотримання прав і свобод румунських громад на всій території України, оскільки поважають українців на всій території Румунії”, – йдеться в повідомленні.

    Митрополит УПЦ (в єдності з Московським патріархатом) із Лонгін (Жар) звинуватив українську владу в тому, що, прикриваючись протидією Московському патріархату, Україна, начебто, переслідує румунських священників.

    Наприкінці січня кілька румунських громадських і політичних організацій опублікували звернення до румуномовних православних парафій України (в Україні їх близько 120) із закликом перейти до Румунського Патріархату. Раніше “Духовний Фронт України” вже писав, як брехня Кремля про «гоніння на церкву» в Україні заражає Румунію.

    Найсвіжіше

    Популярне