Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    У Требухові громада ПЦУ вкотре намагається потрапити в місцевий храм: що відомо

    Сьогодні, 7 лютого, мешканці Требухова зібрались біля Свято-Покровської церкви, щоби реалізувати своє право на богослужіння в храмі українською мовою.

    Про це пише «Трибуна — Бровари».

    Раніше повідомлялося, що за рішенням громади в серпні 2022 року храм мав перейти під егіду Православної Церкви України. 9 серпня за таке рішення проголосували 852 жителі села. Але представники московського патріархату не пускали парафіян на територію храму.

    «Сьогодні громадяни увійшли на подвір’я, аби вибороти своє право молитись у храмі разом зі священником ПЦУ. (Раніше богослужіння проводились на вулиці біля озера, а згодом — у будинку культури). Прихильники МП чинять опір і не дають увійти до храму. На місці присутні правоохоронці, староста Требухова Андрій Цахло та священник ПЦУ отець Володимир», — йдеться у повідомленні.

    Зараз представники громади ПЦУ розглядають можливість опломбування храму. Протистояння продовжується.

    Станом на 12:50 представники парафії ПЦУ просять поліцію забезпечити людям безперешкодний доступ до храму, однак правоохоронці не поспішають. Під час спроб парафіян наблизитись до входу в храм, прихильники МП вдаються до жорсткого опору. Подекуди протистояння переростає в бійки. Поліціянтам все складніше забезпечувати громадський порядок.

    Найсвіжіше

    Популярне