Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Вселенський і Грузинський патріархи висловили співчуття з приводу землетрусу в Туреччині і Сирії

    Патріарх Грузинської Церкви Ілля та Вселенський патріарх Варфоломій надіслали свої співчуття президенту Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану з нагоди смертоносного землетрусу силою 7,8 за шкалою Ріхтера, що спричинив понад тисячу смертей.

    У листах до президента Туреччини Реджепа Ердогана та Патріарха Антіохійського Іоанна X Вселенський патріарх Варфоломій висловив глибокий сум у зв’язку з трагічною загибеллю багатьох братів і сестер і пораненням багатьох інших внаслідок сильного землетрусу в південно-східній Туреччині, повідомляє сайт Вселенського патріархату.

    Вселенський Патріарх висловив своє співчуття жертвам, а також теплі співчуття та підтримку Вселенського Патріархату, молячись, щоб Всемогутній Бог упокоїв душі жертв і зміцнив їхні родини та близьких, які зараз перебувають у глибокій скорботі. Патріарх побажав якнайшвидшого та повного одужання постраждалим, а також наснаги в роботі рятувальників, а також медперсоналу лікарень, де лікуються постраждалі.

    Як повідомляє предстоятель Грузинської Православної Церкви у своєму листі співчуття, серед постраждалих, яких вдалося знайти, є громадянин Грузії. Про це передають грецькі ЗМІ.

    “Світ сколихнув руйнівний землетрус 6 лютого. Внаслідок стихійного лиха загинув один громадянин Грузії. Від імені Грузинської Православної Церкви та від себе особисто висловлюю глибоку скорботу у зв’язку з трагедією. Прийміть наші щирі співчуття та співчуття родинам загиблих. Бажаю країні миру, мужності, одужання поранених і своєчасного відновлення пошкоджень”, – сказав він.

    Раніше свої співчуття висловили ряд предстоятелів Православних Церков, серед яких предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній, архієпископ Афінський, патріарх Румунської Церкви та інші.

    У Туреччині наразі відомо вже про 1651 загиблого та понад 11 тисяч постраждалих.

    Найсвіжіше

    Популярне