Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Відомий колаборант-священик УПЦ (МП) лякає Україну розвалом, за прикладом СРСР

    Настоятель Хрестовоздвиженського кафедрального собору в Ужгороді протоєрей УПЦ (в єдності з МП) Димитрій Сидор заявив, що проти УПЦ (МП) нібито ведуть війну, коли переслідують колаборантів в рясах та прагнуть заборонити вплив Моспатріархату в Україні. Далі отець Дмитро Сидор лякає, що ці дії влади України закінчиться розвалом нашої держави, як це було із СРСР, яка вела антирелігійну кампанію.

    Про це він сказав під час проповіді, відео якої розмістила на YouTube пресслужба кафедрального собору.

    За його словами, УПЦ (МП) вже зробила багато, щоб «відсікти кістляві руки безбожників і сатаністів» від церковних справ.

    «Наша УПЦ (МП. – ред.) оголосила незалежність, вказала центр управління у Києві. Але виявилося, що багато людей продовжують бити православних, – каже священник УПЦ (МП) на проповіді. – Але чому? Тому що сатана не терпить канонічну Церкву. Сатана не терпить тієї смиренності, яку гонителі побачили в особі УПЦ (МП, – ред.)».

    Очевидно, що Сидор не визнає висновку релігієзнавчої експертизи, яка вказала, що попри зміни УПЦ (МП), вона залишається структурним підрозділом Московського патріархату, який благословляє російські війська на війну проти України.

    Нагадаємо, раніше Сидор був засуджений за сепаратизм і балотувався 13-м номером в списку ОПЗЖ до Ужгородської міськради. Також Сидор пов’язаний із сепаратиськими рухами на Закарпатті. Зокрема він поширював ідеї про незалежність «русини» від України.

    Найсвіжіше

    Популярне