П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Варшавський і всієї Польщі вибачився за привітання Кіріла (Гундяєва) з річницею інтронізації

    Митрополит Варшавський і всієї Польщі Савва (Грицуняк) вибачився перед своїми вірянами за привітання патріарха кіріла з річницею інтронізації, а також підтримав необхідність унезалежнення Православної Церкви в Україні.

    Про це написав на своїй сторінці в соцмережі професор кафедри історії Національного університету “Острозька академія” Андрій Смирнов і прикіпив відповідні світлини.

    “Погляд на останні кілька днів і трактування багатьма моїх намірів і слів у спосіб, що суперечить моїм намірам, свідчить про те, що я був неправий і ситуація вимагала більшої обережності. Тому висловлюю жаль, що викликав такий гучний медійний галас, завдавши спільноті Польської Автокефальної Православної Церкви незаслуженого болю. У дусі неділі прощення гріхів, що наближається в нашій Церкві, звертаюся до вас, Браття і Сестри у Христі, а також до всіх моїх співвітчизників: простіть мені, грішному”.

    Немає опису світлини.На зображенні може бути: текст «narażające wspólnotę Polskiego Autokefalicznego Kościoła Prawosławnego na- niezasłużony przez duchu zbliżającej się naszym KoÅciele Niedzieli Wybaczenia Win zwracam się do Was Bracia Siostry Chrystusie także do wszystkich Rodaków: wybaczcie mnie, grzesznemu. Bożej łaski pokorny, +sawe Metropolita Warszawski całej Polski Warszawa lutego 2023 roku»Раніше, Посол України відреагував на привітання Гундяєву від митрополита Варшавського.  

    Лист Савви також викликав критику в церковних колах Польщі. Портал Ekumenizm.pl, який розмістив новину про послання митрополита Варшавського Гундяєву, супроводжував його редакційним коментарем, у якому йдеться про те, що “Кіріл та його РПЦ підтримували смертоносну машину знищення Владіміра Путіна з самого початку вторгнення в Україну. Грабежі та зґвалтування, постійні обстріли України є для Кирила та його організації проявом боротьби з занепадом Заходу та елементом метафізичної боротьби. У цьому контексті Кирило є не так мимовільним виконавцем волі Путіна, як ревним помічником, єпископом ідеологічного фронту, який богословськи виправдовує вторгнення в Україну”.

    Найсвіжіше

    Популярне