П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Посол України відреагував на привітання Гундяєву від митрополита Варшавського

    “Це написано ворогами Польщі”. Так посол України у Польщі Василь Зварич відреагував на привітання, що митрополит Варшавський Савва надіслав очільнику Московського патріархату Кірілу (Гундяєву).

    Привітання митрополита Варшавського та всієї Польщі Савви, в якому він вітає Гундяєва з черговими роковинами інтронізації, оприлюднили на офіційному сайті Московського патріархату. У ньому Савва пише, що “ворогові віри не подобається церковна стабільність, він намагається її зруйнувати. Те, що сталося в Україні, наочно свідчить про це. Однак Сила Божа велика, Вона непереможна”, передає “Ліга”.

    “Це справді сором і ганьба. Цей лист написано ворогами Польщі. Неймовірно! Єдине, з чим я згоден, так це з тим, що “Сила Божа велика, вона непереможна”. Але Бог на боці України, що страждає від російського варварства. Зі Всемогутнім Христом ми переможемо це пекло!” – написав посол.

    Лист Савви також викликав критику в церковних колах Польщі. Портал Ekumenizm.pl, який розмістив новину про послання митрополита Варшавського Гундяєву, супроводжував його редакційним коментарем, у якому йдеться про те, що “Кіріл та його РПЦ підтримували смертоносну машину знищення Владіміра Путіна з самого початку вторгнення в Україну. Грабежі та зґвалтування, постійні обстріли України є для Кирила та його організації проявом боротьби з занепадом Заходу та елементом метафізичної боротьби. У цьому контексті Кирило є не так мимовільним виконавцем волі Путіна, як ревним помічником, єпископом ідеологічного фронту, який богословськи виправдовує вторгнення в Україну”.

    Найсвіжіше

    Популярне