Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    «Де гоніння, а де гониво?»: капелан ПЦУ звернув увагу на важливу деталь скарг УПЦ (МП) про «гоніння»

    Відомий капелан ПЦУ Дмитро Поворотний звернув увагу на важливу деталь скарг УПЦ (в єдності з МП) про «гоніння». В той час, як війська рф знищили сотні церков УПЦ (МП) та вбили 7 священників цієї конфесії, її очільник – митрополит Онуфрій (Березовський) незадоволений переходами громад до ПЦУ і законами про заборону РПЦ в Україні. Все це на думку УПЦ (МП) є «гонінням»

    «З 24 лютого 2022 року до 26 січня 2023 року внаслідок збройного нападу Росії:
    Загинули 7 священнослужителів УПЦ (МП), ще 12 отримали поранення, 2 вважаються зниклими безвісти. Були вщент зруйновані або зазнали руйнувань різного ступеню щонайменше 142 культові споруди (монастирі, храми, каплиці), що належать громадам УПЦ (МП). Ви думаєте, що УПЦ (МП) волає про це на весь світ і вимагає засудження Росії у всіх міжнародних організаціях за те, що збройна агресія порушила релігійне життя мільйонів українців? Ні! Предстоятель УПЦ (МП) Митрополит Онуфрій направив звернення до керівництва ООН, у якому звинувачує державу Україна в гоніннях УПЦ (МП), в грубому порушені права на свободу совісті та віросповідання в Україні, яке полягає у порушенні прав і дискримінації православних християн… От тепер самі розберіться, де гоніння, а де гониво!? », – йдеться в дописі капелана Дмитра у Фейсбуці.

    Нагадаємо, в УПЦ (МП) поставили умову Помісним Церквам для відновлення спілкування. Також Онуфрій написав скаргу в ООН і пошкодував, що УПЦ (МП) не запросили на засідання Радбезу ООН.

    Найсвіжіше

    Популярне