Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    У Кропивницькому суд пом’якшив арешт митрополиту УПЦ (МП)

    У понеділок, 30 січня, слідчий суддя Ленінського районного суду м. Кропивницького розглянув клопотання про продовження запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту відносно громадянина Петра Губеня – митрополита УПЦ (МП) Іоасафа.

    Йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину передбаченого частиною першою статті 161 Кримінального Кодексу України (розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження образа почуттів громадян у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями), повідомляє пресслужба суду.

    За версією слідства, архиєрей Української православної Церкви (в єдності з Московським патріархатом), реалізуючи свій злочинний намір щодо розповсюдження літератури, яка містить публічні висловлювання, що мають ознаки розпалювання ворожнечі та ненависті залежно від релігійних уподобань, в ході засідання благочинних Кіровоградської єпархії УПЦ, презентував присутнім вищезазначену друковану літературу російського видавництва та в подальшому розповсюдив по інших єпархіях.

    Дослідивши всі матеріали, додані органом поліції, суд продовжив підозрюваному запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час.

    Найсвіжіше

    Популярне