П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Священники РПЦ в Криму продовжують підтримувати російських загарбників

    Центр «Фавор», під керівництвом настоятеля храму Покрови Пресвятої Богородиці села Рибальське єрей Московського патріархату Ігор Сільченков продовжує надавати підтримку російським окупантам. Замість слова правди, вони несуть пропаганду Кремля – тобто брехню.

    Як зазначають на сайті Кримської єпархії, «православний центр «Фавор» з великим ентузіазмом відгукнувся на заклик держави» і РПЦ надати допомогу російським військовим.

    Було організовано збори засобів, обладнання, одягу, обігрівачів, продуктів для рашистів.

    Священник РПЦ Ігор відвідав 126-у окрему гвардійську бригаду берегової оборони РФ, вертолітну частину, Керченський ОМОН, а також побував на передовій херсонського спрямування.

    Він передав російським загарбникам тактичні ремені, берці, рації, мішки, електрогенератори, бензопили, обігрівачі, ковдри, одяг, продукти.

    На сайті єпархії РПЦ кажуть, що з рашистами «проводилася велика духовно-просвітницька робота», а священник проводив молебні і «духовні бесіди», «благословляв, надихав та підтримував» загарбників і злочинців, що незаконно вторглись в Україну.

    Варто зазначити, що до червня 2022 року Кримська єпархія числилась у складі УПЦ Московського патріархату. Проте після Феофанії вона «добровільно» виявила бажання перейти в пряме підпорядкування Московському патріарху Кірілу (Гундяєву), який благословляє російське вторгнення в Україну. З усім тим УПЦ (МП) вважає своїм Кримського митрополита Лазаря (Швеця), який дякує Московському патріарху

    Найсвіжіше

    Популярне