Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Скандального митрополита Павла увіковічнили на розписах в Лаврі (Фото)

    На верхніх хорах Успенського Собору Києво-Печерської Лаври зображено митрополита Павла (Лебідя). Поряд з ним зборажені митрополит Онуфрій та митрополит Володимир (Сабодан).

    Про це пише “Big Kiev”.

    Колишній архидиякон Києво-Печерської лаври Сашко Бакай розповів, що це не єдине зображення Павла Лебедя на церковній території.

    “В Успенському соборі намісник намальований в чині ігуменів/намісників. Є ще один розпис з Павлом в Академічному храмі Різдва Богородиці. Але він там не схожий на себе”, – зауважив Бакай.

    Прокоментували зображення і в ПЦУ.

    “Думаєте чому він так побивається? А ось погляньте на фрагмент розпису на верхніх хорах Успенського собору… Може там реалізовано його “альтер его”, – каже священник ПЦУ Андрій Пономаренко.

    У ЗМІ зазначили, що дозволу у громади міста та українського народу Павло (Лебідь) на власні зображення в храмах не питав.

    Академічний храм, який офіційно є храмом Київської духовної академії і семінарії, розташований на Дальніх печерах. Він був побудований в 1696 році на кошти родича гетьмана Івана Мазепи полковника Костянтина Мокієвського, є пам’яткою архітектури та також є зразком українського бароко. У 1817 році храм був розписаний в академічному стилі Іваном Квятковським.

    Нагадаємо, церковники УПЦ (МП) не мають наміру залишати храми лаври і йдуть до суду. Як повідомляв Духовний Фронт України, УПЦ (МП) може втратити доступ до Почаївської лаври.

    Найсвіжіше

    Популярне