Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Архиєпископ Америки: Уявіть собі Новий 2023 рік як низку можливостей для обожнення у вашому житті

    Архієпископ Америки Елпідофор видав архієпископську Енцикліку на Новий 2023 рік.
    У своїй енцикліці Архиєпископ Елпідофор наголосив: «Уявіть собі Новий 2023 рік як низку можливостей для обожнення у вашому житті. Вам не обов’язково бути монахом чи навіть аскетом, щоб прийняти це прагнення. Кожна мить, кожна зустріч, усі люди, яких ви зустрічаєте — усі вони є можливістю для вас діяти так, як діє Бог; говорити так, як говорить Бог; і любити, як любить Бог».

    Повне послання публікує orthodoxtimes.com

    Архієпископ зазначає, що ми часто чуємо, як наші друзі говорять про свої «новорічні обіцянки», наміри проводити більше часу з сім’єю, схуднути або тисячі інших зобов’язань, які ми намагаємося взяти на рубежі Нового року.

    Архієрей закликав цього року взяти приклад з Великого Василія Кесарійського.

    “Давайте заберемо наше життя — скромне і навіть бездоганне — і створимо з нього шанс стати богоподібними у наших шляхах. Це реалізація нашої людської природи, створеної на образ і подобу Пресвятої Трійці, яка є сопричастям любові”, – йдеться в енцикліці.

    Архієпископ Елпідофор побажав, що 2023 рік був наповнений моментами, коли життя зміниться і трансформується любов’ю Бога, щоб віряни могли щедро ділитися з навколишнім світом повнотою того, що означає бути створінням, яке прагне бути схожим на нашого Творця.

    Нагадаємо, патріарх Варфоломій прийняв вітання із Різдвом від єрархів Вселенського патріархату.

    Найсвіжіше

    Популярне