П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Дійство відвідали тисячі людей. На Прикарпатті 25 грудня звучала наймасовіша колядка

    До гуцульського селища з‘їхалося сотні українців, щоб відчути справжній дух Різдва по-гуцульськи.

    Про це пише Інформатор.

    На початку листопада громада Криворівні одноголосно вирішила перейти на святкування Різдва за новоюліанським кадендарем, тобто 25 грудня з уміс світом.

    “Христос рождається. Слава Україні! Дякую, що ми сьогодні всі разом тут зібралися подивитися не лише на гуцульську автентику, а й святкувати Різдво з усією повнотою християнської церкви. Бо у світі є дві церкви – Божа і московська. Дякую, що ми сьогодні з Божою церквою”, – сказав під час проповіді настоятель храму отець Іван Рибарук.

    Серед колядників пошановувачі творчості гурту “KAЗKA” могли впізнати Дмитра Мазуряка – музиканта групи.

    “Я сам родом з села Іспаса, що на Буковинщині – це не далеко тут. Я надзвичайно сильно люблю розвивати своє – українське, надзвичайно пишаюся культурою та національною спадщиною предків. Так сталося, що я потоваришував з сином отця Івана Рибарука, пароха місцевої церкви. Але одразу я не потрапив у коло колядників, адже є прискіпливий відбір. Потрібно добре знати тексти всіх колядок, а також у розмові перевіряють твої цінності та пріоритети, чи годишся ти носити звання колядника славної Криворівні”, – розповідає Дмитро.

    Найсвіжіше

    Популярне