Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ відкрив благодійну виставку ікон, написаних на ящиках з-під набоїв

    Предстоятель автокефальної Української Православної Церкви 24 грудня разом з головою Київської ОВА Олексієм Кулебою відкрив благодійну виставку ікон, написаних на дошках з ящиків з-під набоїв, яка проходила у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі.

    Ікони написали художник Олександр Клименко і його дружина художниця Софія Атлантова, а метою благодійної акції є допомога родинам полеглих бійців 114-ї бригади територіальної оборони, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Під час заходу, в якому також взяли участь українські воїни, громадські діячі, митці та небайдужі кияни, свої твори виконав народний артист України Тарас Компаніченко.

    Звертаючись до присутніх митрополит Епіфаній сказав, що Церква закликає кожного бути жертовним і таким чином дякувати тим, завдяки кому ми маємо в Києві відносний мир – нашим мужнім воїнам – захисникам.

    Також митрополит зазначив, що саме любов об’єднала нас в обороні нашої Богом даної землі, а наші воїни справді є воїнами світла, які боряться зі злом, що увірвалося в наш дім. І ми віримо, що Господь, Який прийшов у світ заради нашого спасіння, приніс мир, котрий врешті запанує в домівці кожного з нас. Тож ми маємо зустріти Бога у своєму серці і в ясла нашої душі прийняти Христа, Який приходить, зазначив предстоятель ПЦУ.

    Нагадаємо, предстоятель ПЦУ і УГКЦ обговорили календарне питання. Також у Дніпровській єпархії ПЦУ звершено чернечий постриг.

    Найсвіжіше

    Популярне