Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    «Там вже немає життя»: священник-волонтер з Тернопільщини побував у звільнених від окупантів населених пунктах

    Настоятель парафії Преображення Господнього села Підлісці, що на Кременеччині, Юрій Мазурчук від початку повномасштабної війни допомагає захисникам. Продукти, амуніцію, автомобілі разом з командою однодумців він доставляє українським воїнам на фронт.

    Днями Юрій Мазурчук вкотре відвідав захисників. Побував священник і в населених пунктах Донеччини, Запоріжчини, Дніпропетровщини, які вже звільнені від окупантів. Каже, там рашисти знищили все, передає видання “Тернополяни”.

    – Два місяці тому наші хлопці з ТрО відправилися на фронт. Разом з релігійною громадою ми забезпечуємо їх усім, що потрібно. Відвезли два автомобілі, готуємо до відправки третій, – каже Юрій Мазурчук.

    Священник розповідає, те, що побачив дорогою до захисників, його шокувало.

    – Села та міста, які були в окупації, рашисти перетворили на суцільні руїни. Якщо в населеному пункті було пів тисячі будинків, то з них вціліло максимум десять. Помітно, що у цих областях рівень життя був іншим, аніж на заході України. У селах – старенькі будинки з глини. Зараз вони повністю знищені. Окупанти зруйнували школи, лікарні, дитячі садки та навіть церкви, – розповів Юрій Мазурчук.

    Найбільше здивувало те, що рашисти знищили навіть храми московського патріархату, які виправдовують загарбницьку війну, каже Юрій Мазурчук.

    – Це свідчить про те, що ворог не дивиться ні на що. Його основна мета – руйнація. На звільнених територіях зараз немає життя, тут не залишилося нічого і нікого. Якщо у районних чи обласних центрах ще вціліли одиниці будинків чи крамниць, то в селах нема нічого, що свідчило б про життя. Фанати рпц, покайтеся, бо ваші «асвабадітелі» показали, на що вони здатні, – наголосив Юрій Мазурчук.

    Найсвіжіше

    Популярне