П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    На Франківщині відкрили черговий будинок для жінок, що зазнали насильства

    Спеціалізований прихисток на Івано-Франківщині відкрито для жінок, що під час російської повномасштабної війни проти нашої держави постраждали від воєнних злочинів. Загалом Православна Церква України відкрила вже 6 шелтерів.

    Про це повідомила пресслужба ПЦУ.

    У створення реабілітаційного шелтера керівництво та співробітники Управління соціального служіння та благодійності ПЦУ «Елеос-Україна» спільно з партнерами та меценатами вклали весь свій досвід, сили, знання й палке бажання зцілити фізичні та душевні рани жінок та дівчат чиї життя і долі намагались зруйнувати російські окупанти.

    Цей проєкт реалізовано завдяки співпраці з українськими, а також закордонними партнерами, які від початку перших звісток про масові сексуальні злочини росіян, відгукнулись на біль українців.

    У відкритті шелтера взяв участь єпископ Богородчанський Феогност, заступник голови Управління соціального служіння та благодійності ПЦУ «Елеос-Україна» протоієрей Сергій Дмитрієв, Надзвичайний та Поважний Посол Латвійської Республіки в Україні Ілгварс Клява, партнери та меценати.

    Нагадаємо, що у Київській області перший Шелтер святої княгині Ольги – будинок для жінок, що зазнали домашнього насильства, відкрив Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 23 квітня 2021 року.

    Найсвіжіше

    Популярне