Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У Нью-Йорку офіційно відкрили церкву Святого Миколая

    У День Святого Миколая храм і Національна Святиня, яка носить його ім’я, відсвяткувала своє офіційне відкриття та початок повноцінного літургійного та парафіяльного життя вперше за понад два десятиліття.

    За останні два роки Святиня пройшла через значні етапи, щоб досягти цієї точки. Перше освітлення Святині відбулося напередодні 11 вересня 10 вересня 2021 року, знаменуючи її першу участь у вшануванні пам’яті 11 вересня. Далі було відкриття дверей і представлення дорогоцінних мощей святого Миколая Вселенським Патріархом Варфоломієм 2 листопада 2021 р. Нарешті Архиєпископ Америки Елпідофор очолив освячення святині 4 липня 2022 року, як знак цінностей свободи та віри, які надихнули відновлення Церкви, єдиний молитовний будинок, зруйнований 11 вересня, повідомляє orthodoxtimes.com

    Завдяки надзвичайним зусиллям Друзів Святого Миколая, які зібрали кошти для добудови Святині, також відбулось відкриття іконографічного ряду, намальованого о. Лукою із монастиря Ксенофонта на горі Афон, яка прикрашає інтер’єр церкви.

    Архієпископ Елпідофор, який очолює паломництво в Єрусалимі, зазначив: «Тут, у Святій Землі, ми радіємо разом із усіма, хто святкує сьогодні завершення цієї довгої арки відновлення та оновлення. Сьогодні Національна святиня Святителя Миколая знову починає свою місію служіння Православній Вірі в епіцентрі історії ХХІ століття. Відновлення Богослужінь у Церкві, яка була замучена 11 вересня, є справді приводом для святкування та подяки Богові».

    Майкл Псарос, голова Друзів Святого Миколая, прокоментував: «Це дуже емоційний день для всіх нас і надзвичайний, важливий день для Нью-Йорка та Америки. Ми знову запалили священний вогонь віри та духу в цьому місці пам’яті та стійкості».

    Нагадаємо, Вселенський патріарх Варфоломій зустрівся з президентом Мальти. Також архієпископ УПЦ США подолав понад 9 тис. кілометрів, щоб підтримати українців.

    Фото: orthodoxtimes

    Найсвіжіше

    Популярне