П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Святкувати Різдво від 25 грудня до 7 січня пропонує священник ПЦУ

    Георгій Коваленко, священник ПЦУ, ректор Православного Університету Святої Софії-Премудрості, радить українцям принаймні цьогоріч святкувати Різдво Христове протягом тринадцяти днів. За словами Георгія Коваленка, цьогоріч Різдво в парафії Софії Київської святкуватимуть двічі.

    Про це він повідомив під час брифінгу у Медіацентр Україна – Укрінформ (Київ) сьогодні, 7 грудня.

    А українцям отець радить принаймні цьогоріч відзначати Різдво Христове протягом тринадцяти днів.

    “Ми, наприклад, в парафії Софії Київської порадились і вирішили, що будемо святкувати Різдво і 25  грудня для частини парафіян, і 7 січня.

    А моя особиста пропозиція — це святки від 25 грудня до 7 січня. Різдво — велике свято, що є багатоденним, як і Великдень, коли є Світлий тиждень і сорок днів після. А в Різдво є святки, які починаються після Різдва і тривають до Водохреща. Я думаю, було б доречно розпочинати ці святкові різдвяні дні з 25 грудня і завершувати 7 січням”, — пояснює ректор.

    Цей рік, за словами священника, має стати показовим, аби священнослужителі змогли побачити волевиявлення парафіян і прийняли рішення щодо необхідності зміни календаря.

    “На часі розпочинати обговорення про те, щоб Українська Церква прийняла рішення щодо переходу на новоюліанський календар. І було б добре, якби це рішення приймала не окремо одна з Церков, а вся релігійна спільнота: між усіма православними, православними й греко-католики чи християнами у межах Всеукраїнської Ради Церков”,  — зазначає Георгій Коваленко.

    Exit mobile version