Бiльше

    “Івано-Франківська” єпархія УПЦ (МП) виступила проти новопризначеного єпископа

    В “Івано-Франківській” єпархії УПЦ (в єдності з Московським патріархатом) виступили проти призначення архімандрита Никити (Сторожука) єпископом.

    Про це йдеться у заяві пресслужби єпархії в соцмережах.

    “З огляду на відсутність реакції з боку керівництва нашої церкви, наголошуємо, що духівництво, клір та віряни Івано-Франківської єпархії УПЦ проти перебування на посаді очільника нашої єпархії єпископа Никити (Сторожука)”, — йдеться у дописі.

    Зокрема в єпархії засудили поведінку архімандрита, назвавши її “аморальною” і такою, що “суперечить канонічним нормам церкви й статуту Української православної церкви”.

    “Вважаємо, що дії новопризначеного єпископа Никити (Сторожука) повинні бути уважно вивченими відповідними правоохоронними органами. Вказаний представник УПЦ має бути притягнутий до відповідальності згідно з законодавством”, — наголошується в заяві.

    23 листопада Синод Української православної Церкви (в єдності з Московським патріархатом) призначив клірика “Чернівецько-Буковинської” єпархії архімандрита Никиту (Андрія Сторожука) єпископом “Івано-Франківським та Коломийським”.

    А тим часом на сайті “Миротворець” він позначений як провокатор.

    30 листопада Служба безпеки України в Чернівецькій області внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань кримінальне провадження № 22022260000000116 стосовно невстановлених осіб “Чернівецько-Буковинської” єпархії Української православної церкви (в єдності з Московським патріархатом), в діях яких наявні ознаки злочину, передбаченого ч.1 ст. 301-1 Кримінального кодексу (одержання доступу до дитячої порнографії, її придбання, зберігання, ввезення, перевезення чи інше переміщення, виготовлення, збут і розповсюдження).

    За даними джерел, йдеться про керівника “Чернівецько-Буковинського” єпархіального управління митрополита Мелетія (Єгоренка) та секретаря архімандрита Никиту (Сторожука)

    Exit mobile version