П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Афонські монахи вбачають новий голодомор у війні росії проти України

    Афонські монахи спостерігають у війні проти України новий Голодомор, бо вся країна занурилась і потерпає від пітьми, страждань. В людей нема води і в такій ситуації мільйони людей, тому молитви монахів спрямовані за мир.

    Про це сказав ігумен (настоятель) афонського монастиря «Ксенофонт» архімандрит Олексій.

    24 листопада 2022 року за благословення і безпосередньої участі настоятеля афонського монастиря «Ксенофонт» звершена перша в історії Афону літургія та поминальна служба за жертвами Голодомору в Україні у 1932-1933 рр. Архімандрит Олексій подякував головному консулу України в Салоніках Вадиму Саблуку за ініціативу і добрі слова.

    В старому храмі монастиря, в якому вже тисячу років безперестанку зносяться молитви, звершуються служби та проливаються сльози покаяння, як отців цього монастиря, так і прочан, помолились за жертв Голодомору, сказав ігумен.
    “Це дійсно була винищувальна компанія проти наших братів українців”, – охарактеризував архімандрит Олексій Голодомор в Україні.

    Він каже, що ця поминальна служба ймовірно була вперше звершена і всі були зворушені, адже стільки багато душ, які несправедливо та протиправно пішли з цього життя у такий жахливий спосіб.

    “Ми співпереживаємо і розділяємо цей біль українців. Всі отці нашого монастиря молимось, щоб якнайшвидше скінчилась біда, оскільки нічого доброго вона не несе”, – сказав ігумен Олексій.

    Exit mobile version