Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Вінницька облрада закликає заборонити в Україні діяльність УПЦ (МП). Ухвалено звернення до влади

    Вінницька обласна рада звернулась до Президента України, парламенту та Кабміну з пропозицією прийняти закон про заборону діяльності УПЦ “в єдності з Московським Патріархатом”. Причиною звернення називають, зокрема, те, що в УПЦ “в єдності з МП”  “ідеологічно обґрунтовують і підтримують війну та виправдовують всі військові злочини, що скоює росія на території України”.

    Відповідне рішення сьогодні на сесії ухвалила Вінницька обласна рада.

    “За” проголосували 58 депутатів з 60 присутніх. Один депутат (Ігор Хміль, “УСГ”) утримався, ще один – вказав, що голосував “за”, однак у нього не спрацювала кнопка.

    – На сьогодні в Україні діє Українська православна церква в єдності з московським патріархатом та інші релігійні організації з центром в країні-агресорі, які ідеологічно обґрунтовують і підтримують війну та виправдовують всі військові злочини, що скоює росія на території України.

    Значна кількість духовенства виявляють антиукраїнську та антидержавну позицію, про що свідчать результати проведених санкціонованих обшуків СБУ за місцем проживання митрополита однієї з єпархій УПЦ (МП) на території Вінниччини. Вказана особа розміщувала публікації на власному інтернет-ресурсі проросійського змісту, а також заклики до розпалювання міжконфесійної ворожнечі.

    Ці та інші факти є свідченням, що діяльність УПЦ (МП) підриває територіальну цілісність, соборність та державність України, – йдеться в проєкті рішення, опублікованому на сайті ради.

    Так, Вінницька обласна рада звернулася до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України з пропозицією ухвалити закон про заборону діяльності Української Православної Церкви (в єдності з московським патріархатом) та інших релігійних організацій з центром в країні-агресорі в Україні “для уникнення реальних та потенційних ризиків загрози національній безпеці України”.

    Найсвіжіше

    Популярне