Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    У Костянтинівці в храмі УПЦ МП за 20 км від фронту моляться за Московського патріарха (Відео)

    У місті Костянтинівка Донецької області в храмі УПЦ МП, священники продовжують поминати патріарха Московського Кіріла (Гнудяєва), як «велікого гаспадіна», хоч він благословляв вбивати українців.

    Про це повідомляє Ярослав Волковицький у Фейсбуці, публікуючи відео, де чутно згадування імені Гундяя.

    «М. КОСТЯНТИНІВКА ДОН. ОБЛ 20 км від лінії фронту!!А московські попи відкрито моляться на службі за ката Патріарха Кирила!!знов будуть горлати, то фейк!!! Що вони незалежності і до Московії ніякого відношення не мають!!!ФАКТ Є ФАКТ!!!Це відкрита позиція, що вони ща раzzсію!!!», – підписав свій відеозапис пан Ярослав.

    Автор відео каже, що зняв його 19 листопада 2022 року.

    Нагадаємо, раніше українців вразило відео із Києво-Почаївської лаври де співали про «дзвони над росією» і «матушку Русь». В УПЦ МП подали до суду на священника ПЦУ Михайла Омельяна, який виклав відео із проросійськими співами в Лаврі. Пізніше отець Омельян виклав повну версію відеозапису і зазначив, що чекає вибачень у звинуваченні в брехні.

    Як повідомляв Духовний Фронт України, Лаврський “диригент” співу”Звон плывёт над Россиею” тікає за кордон від правосуддя, за допомогою Новінського. Також релігієзнавець Ігор Козловський назвав системним явищем проросійські піснеспіви у Києво-Печерській лаврі. СБУ відкрила кримінальне провадження щодо прославляння «русского міра» у Києво-Печерській Лаврі.

    Найсвіжіше

    Популярне