Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    У Харкові відбувся тренінг для військових капеланів

    У  місті-герої Харкові відбувся тренінг з гуманітарного права «У війни теж є правила». Організатором заходу виступила міжнародна організація Geneva call (Женевський заклик).Про це повідомляє Харківська єпархія ПЦУ.

    У тренінгу взяли участь священнослужителі Православної Церкви України – старший військовий капелан Харківської області єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, військовий капелан 14 ОМБр ім. князя Романа Великого протоієрей Ігор Бігун, протоієреї Олег Козуб і Геннадій Рохманійко, ієреї Олександр Чекановський і Павло Шостенко. Також до вишколу долучився єпископ-ординарій Харківсько-Запорізької дієцезії Римсько-Католицької Церкви Павло Гончарук.

    Учасники заходу говорили про міжнародні норми і правила ведення війни, зокрема Женевську конвенцію, захист мирних жителів, ставлення до військовополонених тощо. Організатори моделювали різноманітні ситуації та оцінювали реакцію в них, ілюстрували тези прикладами з кіномистецтва, ініціювали обговорення та дискусії. За підсумками навчання військові капелани отримали сертифікати про успішне проходження тренінгу.

    Найсвіжіше

    Популярне