П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    РФ використовує всі способи для дискредитації України та Заходу: Мережко про викриту провокацію російських пранкерів

    Російські спецслужби залучили до підготовки нової провокації проти України відомих пранкерів Вована та Лєксуса. Голова комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко, від імені якого росіяни зателефонували представниці генсека ООН, прокоментував ситуацію.

    Він заявив, що на Заході мають відреагувати на ці інсинуації з боку країни-агресора. Про це Мережко сказав у коментарі OBOZREVATEL.

    “В нормальному цивілізованому суспільстві подібні провокації мають бути покарані якщо не кримінально, то адміністративно, а в випадку з російською пропагандистською машиною все якраз з точністю до навпаки – ці брудні технології тільки заохочують. Тому тільки санкції для Росії і виключення Росії з усіх міжнародних організацій”, – наголосив політик.

    За словами Мережка, за діями таких пранкерів, як Вован і Лєксус, стоять завдання спецслужб РФ, а такі провокації вже стали частиною пропагандистської машини РФ. Їх мета проста – дискредитувати західних і українських політиків та посіяти хаос всюди, де їм це вдасться.

    Чиновник також розповів, що РФ уже намагалася організувати схожу провокацію, використовуючи його ім’я. Коли Олександр Мережко був віцепрезидентом Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), спецслужби країни-агресора тричі намагалися організувати від його імені фейкові онлайн-зустрічі.

    Вочевидь, вони думали, що це нашкодить репутації українського політика.

    “Тоді їхні провокації вдалося попередити. Тому – ще більше санкцій для Росії і її пропагандистів”, – резюмував Мережко.

    За завданням спецслужб РФ російські пранкери Вован та Лєксус провели телефонну розмову зі спеціальною представницею генерального секретаря ООН з питань сексуального насильства в умовах конфліктів Прамілою Паттен.

    Найсвіжіше

    Популярне