П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Папа Франциск звернувся до світу: Політичні лідери граються з вогнем та ракетами

    Папа Римський Франциск, виступаючи на Бахрейнському міжконфесійному саміті, значну частину своєї промови присвятив ситуації з війнами у світі.

    Про це повідомляє Vatican News, передає Укрінформ.

    Папа, зокрема, зазначив, що у світі, “яким керують вузькі інтереси та війни, релігійні лідери повинні подавати хороший приклад і взяти на себе зобов’язання заохочувати та допомагати нашій пораненій та враженій війною людській родині”.

    “Після двох жахливих світових воєн, холодної війни, яка десятиліттями тримала світ у напрузі, катастрофічних конфліктів, що відбуваються в усіх куточках земної кулі, і посеред звинувачень, погроз і засуджень ми продовжуємо перебувати на межі делікатної прірви. І ми не хочемо падати”, – сказав Папа Франциск.

    Глава Католицької Церкви поскаржився на “драматичний сценарій”, назвавши його також “дитячим”, в якому політичні лідери “граються з вогнем, ракетами, бомбами та зброєю, покриваючи наш спільний дім попелом і ненавистю”.

    “На світ чекають гіркі наслідки, якщо ми продовжуватимемо наголошувати на конфлікті замість порозуміння, якщо будемо наполегливо нав’язувати власні моделі і деспотичні, імперіалістичні, націоналістичні та популістські бачення”, – зазначив він.

    Найсвіжіше

    Популярне