Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Єпископ ПЦУ Митрофан звернувся до духовенства та вірян Української православної церкви (УПЦ)

    Звернення єпископа Харківського і Богодухівського Митрофана оприлюднив сайт Харківської єпархії ПЦУ. Далі публікуємо його текст.

    Дорогі брати і сестри в Христі!

    Підступна війна, що ведеться російським агресором проти України, щодня продовжує забирати життя наших мужніх воїнів-захисників та мирних громадян, руйнувати міста, православні храми та святині, позбавляє нормального існування мільйони віруючих рідної Слобожанщини та всієї держави.

    Сьогодні єдиним шляхом для переоги та збереження державності, духовності та ідентичності є об’єднання проти спільного ворога України – російських загарбників.

    Певен, що після місяців війни, побачених жахіть проти людяності та православної віри на території України та Харківської області, жоден віруючий та духівник не може виправдовувати такі дії та зберігати духовний зв’язок з Російською православною церквою. Очільником якої, патріархом Московським і всія Русі Кирилом (Гундяєвим), було підтримано кривавий курс Путіна та його загарбницькі амбіції проти народу України.

    Переконаний, що серед вас є багато справжніх патріотів своєї Батьківщини, які не згодні з позицією, котру обрала та висловлює частина керівництва Української православної церкви щодо збереження «духовних скреп» з Москвою, виправдовування збройної агресії країни-окупанта та поминання за свого наставника та керівника патріарха Кирила.

    Щиро запрошую вас до помісної канонічіної Православної Церкви України! Тільки зараз і тільки разом ми можемо стати тим потужним та незламним духовним фронтом, який допоможе наблизити день Перемоги України! Прийшов час діяти!

    Боже, благослови Україну!

    † Митрофан, єпископ Харківський і Богодухівський

    Найсвіжіше

    Популярне